Brčko

Predsjednik brčanske Skupštine Siniša Milić: Distrikt je projekat koji podržava Dejton

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić je izjavio da Brčko može računati na dalji napredak ukoliko svi ključni politički akteri u BiH prihvate činjenicu da je Distrikt projekat koji treba da podrži, a ne da ruši, dejtonsku, dvoentitetsku konstrukciju BiH.

“Brčko treba da bude most saradnje Republike Srpske i Federacije BiH, a ne mjesto razdora. Brčko treba posmatrati kao mjesto koje spaja, mjesto kontinuiteta, a ne mjesto koje razdvaja, blokira, prekida. To mi se čini naročito bitno jer sam siguran da će odlaskom supervizije, Brčko trebati tehničku podršku za niz nadležnosti koje obavljaju to, prije svega od Sarajeva i Banjaluke“, naglasio je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button