Brčko

Brčko: Prijem zahtjeva za stipendiranje studenata prvog i drugog ciklusa do drugog septembra

Odjeljenje za obrazovanje brčanske Vlade već je objavilo javni poziv za prijavu studenata iz Distrikta koji žele koristiti pravo na stipendije.

„Novina u odnosu na ranije javne pozive je mogućnost da stipendije dobiju i studenti takozvanog drugog ciklusa, odnosno master studija, kao i to da će se stipendije, ne kao do sada isplaćivati svakog mjeseca po 200 maraka, već će to biti učinjeno u dvije tranše. Oktobar, novembar i decembar u jednoj, a preostalih sedam mjeseci 2023. godine u drugoj tranši“, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje brčanske Vlade, Zoran Bulatović.

Javni poziv za apliciranje studenata ostaje otvoren do drugog septembra tekuće godine. Inače, u ovom trenutku u budžetu Distrikta osiguran je novac za 170 stipendija studentima prvog ciklusa i 30 za one koji upisuju master studije.

„Rezervisano je 400.000 maraka, s tim da smo spremni kroz predstojeći rebalans budžeta osigurati i eventualna dodatna sredstva kako bi svi redovni studenti iz Brčkog, prvog i drugog ciklusa, koji ispune predviđene uslove, stipendije i dobili”, zaključio je Bulatović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button