Brčko

Predsjednik brčanske Skupštine Siniša Milić: Ovdašnja Skupština efikasno djeluje

Naredna redovna sjednica brčanske Skupštine biće održana iduće srijede a u predloženom dnevnom redu je 16 tačaka. Ovo je suština zaključenog na današnjem sastanku predsjednika klubova zastupnika u Skupštini Distrikta.

„Analiziraćemo izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti kroz prvo čitanje kao i izmjene i dopune Zakona o policiji i policijskim službenicima u Distriktu“, rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Tu je i nacrt Zakona o socijalnom stanovanju koji je nedavno usvojila ovdašnja Vlada, a odnosi se na pravno utvrđivanje principa osnivanja i raspolaganja stambenim fondom na području Distrikta kojima se osigurava stambeno zbrinjavanje osoba koja nisu u mogućnosti, usljed socijalnog statusa, riješiti svoje stambeno pitanje po tržišnim uslovima. Zakonom se, akcentira Milić, uređuju i pitanja upravljanja, raspolaganja i korištenja pomenutog stambenog fonda, te uslovi i način ostvarivanja prava na socijalno stanovanje na području Distrikta.

Inače, u prijedlogu dnevnog reda je i nekoliko informacija kao i set Odluka o proglašenju javnog interesa u različitim mjesnim zajednicama, što je preduslov pokretanja značajnih infrastrukturnih projekata.

Na današnjem pripremnom sastanku zastupnica opozicione Socijalističke partije Milijana Simić i nezavisni opozicioni zastupnik Abdulah Iljazović su pokrenuli inicijativu za donošenje odluke o „nivelisanom“ plaćanju naknade za odvoz čvrstog otpada u Distriktu.

„Suština inicijative se bazira na tome da naknadu za odvoz smeća po istoj cijeni ne bi trebali plaćati oni koji žive sami i oni čije domaćinstvo je višečlano jer ni količina otpada nije identična“, precizirao je Iljazović.

Što se Skupštine tiče ona će se o ovoj inicijativi izjašnjavati kada u pisanoj formi stigne pred zastupnike. Činjenicu da za naredno zasjedanje prijedlog dnevnog reda nije obiman jer obuhvata 16 tačaka predsjednik Skupštine Siniša Milić, vidi i kao dokaz ekspeditivnosti u radu.

„Kraći dnevni red potvrđuje da Skupština efikasno radi jer sustižemo sve one aktivnosti u djelovanju izvršne vlasti, ali i prijedloge akata koji dolaze od samih zastupnika s obzirom da ih blagovremeno analiziramo na sjednicama“, akcentirao je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!