Brčko

PBD: Održana radionica iz oblasti borbe protiv trgovine ljudima

Policija Brčko distrikta BiH bila je danas domaćin radionice koju World Vision BiH organizuje kroz projekat pod nazivom „Jačanje lokalnih kapaciteta za borbu protiv trgovine ljudima u BiH” pružajući na taj način podršku radu Koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima Brčko distrikta BiH.

Tema i cilj cjelodnevne radionice koja je okupila tridesetak policijskih službenika je jačanje referalnog djelovanja ključnih aktera u suprotstavljanju trgovini ljudima i trgovini djecom u Brčko distriktu BiH. U okviru navedene teme predavači su bili profesor Elmedin Muratbegović, Mirsada Bajramović iz Udruženja „Zemlja djece u BiH” i Mirsad Ribić pomoćnik šefa Jedinice kriminalističke policije. Oni su govorili o trgovini ljudima kao savremenom izazovu, važnosti i ulozi Policije u identifikaciji žrtve i prikupljanju elemenata za dokazivanje trgovine ljudima, te izazovima i preprekama u otkrivanju i pružanju podrške i zaštite potencijalnim žrtvama, te minimalnim standardima u postupanju sa potencijalnim žrtvama trgovine ljudima.

Projekat je finansijski podržala Vlada Sjedinjenih Američkih Država.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!