RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Predsjednik Skupštine najavio inicijativu za izmjenu Zakona o fiskalizaciji

Nakon odluke brčanskog Apalacionog suda, osmomjesečna obustava rada odvjetnika će biti okončana jer je utvrđeno da Zakon o fiskalnim sustavima, čijom se izmjenom fiskalizira odvjetnička djelatnosti, nije u skladu sa Statutom Distikta.

Predsjednik Skupštine Esed Kadrić to je prokomentirao na način da poštuje odluku suda, najavljujući i nove poteze zakonodavne vlasti.

„Jasno je da je sud utvrdio da se radi o proceduralnom propustu, zato što se nije Zakonodavna komisija izjasnila o amandmanu na Zakon o fiskalizaciji, a ne o materijalnoj neusklađenosti propisa. Nakon ovoga mislim da će uslijediti ponovna inicijativa za usvajanje zakona koji će uvesti advokate u sistem fiskalizacije“, rekao je Kadrić.

Tom prilikom iznio je i svoj stav na, kako kaže, pogrešno tumačenje presude od pojedinaca.

“Žalosti me što imamo pojedince koji se raduju činjenici da oni koji ostvaruju velike prihode u ovom trenutku neće biti u sistemu fiskalizacije, zanemarujući činjenicu da obični trgovci ili sitne zanatlije moraju biti u tom sistemu. To je njihovo određenje u odnosu na sve kategorije građana”, poručio je Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Kетлин Кавалек на састанку са Милићем и Кадрићем

Radio Brčko

Kadrić i Filipović tradicionalno obradovali mališane novogodišnjim paketićima

Sanita Jerković Ibrahimović

Ambasador Kraljevine Norveške u BiH boravio u prvoj službenoj posjeti Distriktu

Radio Brčko