RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zasjedala Vlada Brčko distrikta

Članovi Vlade Brčko distrikta su na danas započetoj 73. redovnoj sjednici usvojili  program subvencionisanja dijela kamata za kupovinu prve nekretnine za rješavanje stambenog problema teritoriji Brčko distrikta.

Pero Gudeljević

“Ciljna grupa za korištenje ovih subvencija su osobe koje nisu starije od 40 godina i koje u zadnje tri godine imaju prebavilište u Brčko distriktu, subvencionisat će se dva procentna kamata na uzeti kredit za kupovinu nekretnine u 2018. godini a ugrađen je i mehanizam da subvencije iz ovog Programa mogu koristiti osobe do navršenih 50 godina života” istakao je Pero Gudeljević šef Odjela za privredni razvoj .

Ovo je prvi put da Vlada usvaja jedan ovakav Program koji bi trebao biti u primjeni narednih 10 do 20 godina.

Vlada Brčko distrikta je na današnjoj sjednici donijela odluku o usvajanju Programa utroška sredstava u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove za 49 udruženja građana, nevladinih organizacija i mjesnih zajednica u iznosu od oko 490 hiljada KM.

Srđan Blažić

„Danas je usvojen posljednji, sedmi dio utroška ovih sredstava čime smo zbog kašnjenja u dostavljanju izvještaja od strane pojedinih Mjesnih zajednica, nevladinih organizacija i udruženja građana nažalost ovaj posljednjih dio odobravanja sredstava za 2019. godinu usvojili tek pred kraj godine“ kazao je Srđan Blažić šef ovog odjeljenja.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost i za angažovanje preko 130 izvršitelja za obavljanje posebnih poslova u više institucija, ustanova i odjeljenja Vlade Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada na 133. izvanrednoj sjednici o nabavi cjepiva za sprječavanje COVID-19

Sandra Živković

Brčko: Održana izvanredna sjednica Vlade

Radio Brčko

Brčko: Vlada danas o prijedlogu proračuna za 2019. godinu

Radio Brčko