RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Predstava za djecu “Ježeva kućica” izuzetno posjećena

U izvedbi Amaterskog pozorišta za djecu i mlade, Kulturno-umjetničkog društva “Centar” Brčko, u prepunom Domu kulture  jučer je održana dječija predstava “Ježeva kućica”.

Dječije predstave unazad dvije godine pripremaju četiri odgajateljice i dvije aktivistice Omladinskog centra “Vermont”, koje čine Amatersko pozorište za djecu i mlade u sklopu KUD “Centar” Brčko.

Smatrale su, kako kažu, da je ovakav vid umjetnosti potrebno približiti najmlađima u našem gradu, pa se trude i pored svog redovnog posla, da u godini pripreme bar dvije predstave.

Izuzetnoj predstavi sinoć, prisustvovala su i djeca Dnevnog Centra Brčko.

Po završetku predstave, svi prisutni mališani imali su priliku popeti se na binu te, zajedno sa junacima i junakinjama performansa ovaj događaj završiti plesom.

Rad Dnevnog centra podržava međunarodna organizacija “Save the Children”, a učešće korisnika u ovakvim i sličnim događajima organizuje se u sklopu Regionalnog projekta”Socijalna prava za ranjive grupe”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.