RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Predstavljena turističko privredna monografija Brčko distrikta BiH

Povodom 20. godišnjice Brčko distrikta gradonačelnik Siniša Milić i šef Službe za turizam Aleksandar Đurić danas su predstavili Turističko privrednu monografija jedinog BH Distrikta.

„Štampanjem ove publikacije obuhvaćeni su određeni turistički potencijali Brčko distrikta koji će našim sugrađanima služiti kao podsjetnik a turistima koji ovdje dolaze, mogućnost da se upoznaju sa atraktivnostima Distrikta“ naglasio je gradonačelnik Milić.

On je istakao da ova monografija sigurno nije mogla obuhvatiti sve lokalitete i turističke potencijale Distrikta no da je to prilika da ovo izdanje u narednom periodu bude i dopunjeno.

„Turistička monografija Brčko distrikta u sebi sublimira arhivsku građu, staru  dokumentaciju, karte, fotografije ali i jednu bogatu analizu istorijskih okolnosti koje su ostavile traga na ovom području. Jedan od razloga zašto je štampana ova monografija turističkih potencijala Brčko distrikta između ostalog jeste i da sami sebe bolje upoznamo“, naglasio je Aleksandar Đurić autor monografije.

Monografija sadrži 15 samostalnih poglavlja u kojima su predstavljeni prirodno geografski aspekti, kulturno naslijeđe, vjerski objekti, manifestacije, spomenici kulture i sve one druge oblasti i podaci koji bi turistima prilikom dolaska u Brčko distrikt mogli biti interesantni.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Predsjednik Skupštine ugostio Nadu Stjepanović, poznatog filmskog radnika

Mirsad Arnautović

Brčko: Reakcija “Naroda i pravde” na Milićevu najavu obilježavanja Dana srpskog jedinstva

Radio Brčko

Милић: Новинарима омогућити слободан рад, без притиска и цензуре 

Radio Brčko