RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Predstavnici federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida u radnoj posjeti: Tema sastanka raspodjela stanova u braniteljskoj zgradi

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, dogradonačelnik dr. Anto Domić, predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Asmir Mujanović, voditelj Službe za braniteljsko-invalidsku zaštitu i civilne žrtve rata Senad Bešić i stručni referenti na poslovima vojnih evidencija održali su sastanak s pomoćnicima federalnog ministra za pitanja boraca / branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog / domovinskog rata Mirzom Terom i Martinom Frančeševićem.

Tema sastanka je bilo pitanje raspodjele stanova u braniteljskoj zgradi za pripadnike ARBiH i HVO-a odnosno upoznavanje s dostignutom razinom pripreme završne faze realizacije ovog projekta kao zajedničke investicije Vlade Federacije BiH, resornog ministarstva i Vlade Brčko distrikta BiH.

Na sastanku se također govorilo i o problemu prijenosa vojnih evidencija za pripadnike ARBiH i HVO-a iz Srebrenika, odnosno Orašja na prostor Brčko distrikta BiH, o daljnjoj implementaciji sporazuma o poslovno-tehničkoj suradnji federalne Vlade i Vlade Distrikta te o primjeni odredbi protokola o uređenju ovog pitanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.