RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sveti Nikola u Brčkom: Mladež HDZ-a BiH ove godine podjelom paketića obradovala mališane

Obilježavanje blagdana i susret sa svetim Nikolom, zaštitnikom djece i njegovim anđelima, ali i neizostavnim krampusima upriličeno je sinoć na platou Napretkovog doma. Događaj je ove godine 6. prosinca organizirala Mladež HDZ-a BiH iz Brčkog tradicionalnom podjelom paketića, kojoj je prethodila dječja priredba učenika i učenica osnovnih škola iz Bijele, Gornjeg Zovika i Ulica.

“Željeli smo uljepšati mališanima, ali i njihovim roditeljima početak blagdanskog darivanja i ono što je najvažnije, a što je u konačnici i opravdano, imali smo veliki odaziv malih i velikih posjetitelja. Sveti Nikola je cijelog života shvaćao je da je jedini životni put čovjeka – ljubav prema Bogu i bližnjemu, neka i sve nas kroz život prati taj put”, istaknula je predsjednica Mladeži Tea Ružić, te se zahvalila svima koji su na bilo koji način potpomogli organizaciji događaja u svrhu očuvanja tradicije.

Prije samog dolaska sv. Nikole, anđela i strašnih krampusa zanimljiva je bila i priča župnika Filipa Maršića iz Boća o tome zašto se darovi za blagdan ovog sveca stavljaju baš u čizmice, ali i poruka koju je poslao, a to je da djeca trebaju poštivati svoje roditelje u svakoj prigodi.

Nakon podjele paketića, kojoj su nazočili i predstavnici hrvatskog naroda u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta BiH nastavljeno je druženje uz slatke delicije, čaj i kuhano vino za što su, pored Mladeži, doprinijele i članice Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” iz Brčkog.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.