RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Preporod Brčko: Započela predavanja za engleski i njemački jezik

U sklopu rada Bošnjačke zajednice kulture Preporod Brčko pokrenuta su predavanja u okviru sekcije stranih jezika koja se ove godine realizuje po jedanaesti put za redom. U toku su upisi i u druge sekcije ovog  kulturnog društva.

„I ove godine omogućavamo da polaznici raznih uzrasta steknu neophodna znanja iz engleskog i njemačkog jezika od veoma stručnih profesora pri čemu se u saradnji sa školom stranih jezika iz Tuzle na kraju ciklusa izdaje i odgovarajući certifikat “ istakla je Adisa Osmić Smajić predsjednica Preporoda.

Ona je dodala da su predavanja započela prošle sedmice i da će trajati sedam mjeseci no da se zainteresovani za ovaj vid edukacija još uvijek mogu prijaviti.

U zadnjem ciklusu ovu školu stranih jezika je uspiješno pohađalo preko 200 polaznika dok je prije pandemije ovaj broj u toku jedne školske godine dostizao i po 450 polaznika. Adisa Osmić Smajić je dodala da je u toku upis i u druge sekcije ovog društva prije svega u ansambl pjesama i igara i malu školu muzike.

“U maloj školi muzike već godinama rade sekcije za klavir i violinu koje vode profesorice iz Tuzle, magistrica Jasmina Kasumović i magistrica Darija Kodrić, a njihov rad sa polaznicima će biti krunisan koncertom koji će biti upriličen na proljeće iduće godine” istakla je Adisa Osmić Smajić.

Brčanski Preporod će povodom obilježavanja 120. godina od osnivanja ovog kulturnog društva u narednom periodu organizovati niz sadržaja u kojima će učestvovati prije svega mladi članovi različitih sekcija koje  okuplja Preporod.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!