RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

“Preporod Brčko” započeo aktivnosti u “Kući Bećirevića” u centru grada

Odmah nakon darivanja „Kuće Bećirevića“ u vlasništvu braće Nedžada i Seada Bećirevića i njihovih supruga Esme i Marije, brčanskom “Preporodu”, uslijedile su i prve aktivnosti unutar ovog očuvanog objekta koji je star preko 100 godina.

Nedžad Bećirević

Stara, ali dobro očuvana „Kuća Bećirevića“ nalazi se preko puta Prve OŠ u centru grada, u njoj postoji dragocjena biblioteka sa preko 300 naslova i foto- arhiv sa preko 6.000 negativa.

Objekat je stavljen u funkciju tako što je ovdje svoj rad nastavila „Škola stranih jezika“ koja djeluje pri BZK „Preporod“ Brčko Distrikt BiH, kazao je za “Radio Brčko”, Ćazim Suljević, član UO “Preporoda Brčko”.

Uskoro će za posjetitelje biti otvorena sačuvana „Bosanska soba“ unutar kuće stara 100 godina.

Esma Bećirević

Ove aktivnosti odvijaju se unutar „Fondacije za stipendiranje, stručno usavršavanje učenika, studenata i stručnjaka, sa posebnom brigom o siromašnima.

Suljević je, za proljeće, najavio povećan obim aktivnosti.

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije je dr. Nedžad Akšamić, a zamjenik dr. Zijah Begić. Članovi su dr. Muhamed Huskanović, dr. Samra Karamujić, dr. Azra Dervišević, dr. Nadira Suljagić, Almira Alić, profesorica i Edin Jašarević, profesor.

Sead Bećirević
Marija Bećirević

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.