RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Presijavanje usjeva obavezno

Stanje sa ratarskim kulturama na područiju distrikta je zabrinjavajuće odnosno može se ocjeniti kritičnim. Razlog izuzetno velika vlažnost zemljišta, koja je u odnosu na isti period prošle godine, kada je bila 31 litra po hektaru, sada čak 103 litra po metru kvadratnom.

«Sve ovo će izazvati velike probleme te dodatne radove na presijavanju posebno kukuruza, što će svakako umanjiti prinose, ali i izazvati dodatne neplanirane troškove poljoprivrednicima.

U ovom trenutku nije moguće ništa drugo činiti, već samo čekati da padavine presta i zemljište se isuši, kako bi uopšte mehanizacija mogla ući na zasijane površine» rekao je diplomirani agronom Goran Ošapović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.