RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prestalo stanje proglašenja elementarne nepogode

Jutrošnjom odlukom vlade ukinuto je stanje elementarne nepogode prouzrokovane poplavama na području Distrikta. Sačinjena je i detaljna Informacija o preduzetim aktivnostima za vrijeme poplava te prijedlog mjera u ovom kontekstu za naredni period.

Informacija koja je usvojene, i biće proslijeđena na sutrašnje zasjedanje parlamenta, obuhvatila je i prijedlog prioritetnih mjera za naredni period.

«Prvi segment se odnosi na ono što je najhitnije već moralo biti urađeno ili će biti učinjeno u narednih nekoliko dana, i zašto je okvirni iznos 2.000.000 maraka. Drugi segment je sanacija infrastrukturnih objekata, odnosno projekti za koje je neophodna priprema adekvatne dokumentacije, dok je izrada Strategije odbrane od poplava kao i ideja o formiranju Vodoprivrednog preduzeća u Distriktu dugoročan cilj», rekao je gradonačelnik dr Anto Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.