RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prijava Biračkih odbora do danas

Politički subjekti koji učestvuju na oktobarskim izborima u Brčkom, danas, do kraja radnog vremena, trebaju dostaviti imena svojih članova, koji će činiti Biračke odbore. Odziv do podneva je bio izuzetno veliki i u brčanskoj Izbornoj komisiji vjeruju, da će do 16 sati i ovaj važan posao biti uspješno okončan.

«Već nekoliko mjeseci Izborna komisija vrlo intenzivno radi poštujući sve normative i zadate rokove kako bi drugog oktobra izbori bili uspješno provedeni. Od 36 političkih subjekata koliko ih se kandidovalo, 34. ih je dobilo potvrdu CIK da mogu učestvovati na oktobarskim izborima, i ogrom broj njih je, do krajnjeg roka, danas dostavio svoje kandidate za Biračke odbore»,rekao je potpredsjednik Izborne komisije Distrikta prof.dr Milan Tomić.

Inače, 1.316 je članova biračkih odbora i njihovih zamjenika koje Izborna komisija, kroz edukacije, treba u potpunosti pripremiti kako bi izubori drugog oktobra, sa ovog aspekta protekli besprijekorno.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.