RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Šahovska simultanka na 20 tabli – subota u 18 na centru Brčkog

Šahovska škola “Velemajstor” Brčko priprema za subotu interesantan šahovski sadržaj koji bismo mogli najkraće nazvati : “simultanka na otvorenom”.

Na centralnom trgu u Brčkom Dalibor Stojanović, proslavljeni velemajstor iz Bijeljine, koji će uskoro i sedmi put u sastavu Reprezentacije BiH igrati na šahovskoj olimpijadi, odigraće simultanku na dvadeset šahovskih tabli. Jedan od njegovih izazivača je i talentovani, devetogodišnji Slobodan Pištalović, koji se ovih dana priprema za odlazak na Evropsko prvenstvo u Slovačku. ( Pištalović je predhodnih nekoliko dana igrao u Dvorovima omladinsku ligu Republike Srpske. Ekipa „Velemajstor“ zauzela je sedmo mjesto, a Slobodan je iz osam partija osvojio 4,5 poena).Simultanka je uvrštena u kulturno-sportsku manifestaciju “Brčansko ljeto-Savski cvijet”, a počinje u centru grada u subotu od 18 časova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Шахиста Слободан Пишталовић – трећи пут првак Републике Српске

Admir Kadrić

Šahista Pištalović trenutno četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu

Admir Kadrić

Шахисти брчанског „Велемајстора“ освојили КУП Републике Српске

Admir Kadrić