RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prijave za upis u vrtić “Naša djeca” u Brčkom do 1. juna

Vrtić „Naša djeca“ Brčko Distrikit planira do 1. juna izvršiti prijem prijava za upis nove djece za pedagošku 2018/19 godinu.

„Ovaj vrtić ima četiri objekta u gradu, EŠ- naselju, Kolobari i Grčici, a kapacitet im je nešto preko 400 djece“, kazala je Mara Matkić, šefica Vladinog Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje.

 

Plan upisa u vrtić je 120 djece, ali svake godine se javi preko 200 kandidata viška, tako da postoji potreba za izgradnjom još tri nova objekta za vrtić, a očekuje se i donacija za jedan vrtić iz Srbije.

Rezultati poziva za upis djece u vrtić „Naša djeca“ biće objavljeni 29. juna

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.