RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prije redovnog skupštinskog zasjedanja, biće održano i vanredno

Na pripremnom sastanku brčanske Skupštine, dogovoreno je da se u srijedu 28. maja, u 10. sati prvo održi vanredna sjednica na zahtjev gradonačelnika Distrikta, na čijem dnevnom redu će se samo naći Informacija o stanju u vezi sa poplavama, te prijedlog mjera sanacije.

Đorđa Kojić, predsjednik ove institucije, kazao je da će se ova vanredna sjednica, prema procjeni Vlade održati možda i prije, te je poslanicima rečeno da budu na raspolaganju.

Nakon ove sjednice, zakazana je redovna sjednica sa 15. tačaka, koja će započeti tek što se završi preostalih 14. tačaka sa prethodnog redovnog zasjedanja.

Dogovoreno je i da u utorak šefovi poslaničkih klubova održe sastanak na kome će biti razmatran način formiranja Komisije za odlučivanje o sukobu interesa.

„Naša je obaveza da donesemo Zakon o sukobu interesa. Moramo se dogovoriti da li ćemo mi formirati komisiju na nivou Distrikta ili će to raditi komisija na nivou BiH. Iz razgovora koje sam obavio sa većinom šefova poslaničkih klubova, oni su mišljenja da trebamo formirati svoju komisiju“, istakao je Kojić.

Prema dogovoru, na pripremnom sastanku je odlučeno da poslanici nastave sa radom i u četvrtak.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.