RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Хуманитарна акција вјерског добротворног старатељства

Вјерско добротворно старатељство које дјелује у Архијерејском намјесништву Српске православне цркве у Брчком покренуло је хуманитарну акцију као помоћ свим настрадалим у поплавама.

Захваљујући ђакону Кристијану Ђокићу сазнајемо да је Ресор за харитативну дјелатност при ВДС-у на челу са протојерејем-ставрофором Миодрагом Тошићем, покренуо акцију 18. маја која ће трајати све док то буде потребно за народ који је страдао у овим незапамћеним недаћама и док хумани народ са свих страна буде доносио потребну помоћ.

У току ове акције свештеници са члановима мирјанима, који чине Вјерско добротворно старатељство, вршили су дистрибуцију сакупљене помоћи у најугроженија мјеста наше Епархије. До сада је помоћ однешена у мјеста Шамац, Модричу, Милошевац, Тузлу, Бијељину и у још неколико околних села у близини ових градова. Несебичну помоћ у прикупљању свега оног што је људима у невољи потребно пружају сви грађани Брчко дистрикта, из Дијаспоре а има и других који долазе изван граница наше земље.

Јуче је стигла помоћ из Словеније, тачније од Црквене општине Постојна и Српског просвјетног друштва „Никола Тесла“ из Постојне.

Акција се наставља а Вјерско добротворно старатељство се захваљује на досадашњој помоћи и љубави свима који су учествовали у овој хуманој акцији.

К.Ђ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Кошаркашице „Брчанке“ у акцији на Амајлијама

Admir Kadrić

Заљевске земље и САД пружиће подршку од 11 милијарди долара за глобалну прехрамбену сигурност

Radio Brčko

Хуманитарни турнир уличне одбојке у ЕШ-насељу

Admir Kadrić