RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prioritet skupštinske Komisije za ravnopravnost polova je jednakost prilikom zapošljavanja

Komisija za ravnopravnost polova brčanske Skupštine čini maksimalne napore kako bi i muškarci i žene u Distriktu, bili što je moguće ravnopravniji, posebno kad je sfera zapošljavanja u pitanju, kao i to da za isti posao budu isto i plaćeni.

„Oba navedena problema mnogo su izraženija u realnom, nego u javnom sektoru i zajednički moramo više raditi na primjeni zakonom preciziranih odredbi kako bi se ove pojave svele na najmanju moguću mjeru“, rekao je predsjednik Komisije za ravnopravnost polova brčanske Skupštine Senad Osmanović, dodavši da su u cijelu aktivnost uključene i kolege iz Komisije za ljudska prava, kao i predstavnici brojnih nevladinih organizacija koje djeluju na području Distrikta.

Zadatak Komisije za ravnopranost polova je i zaštititi, prije svega žene, od mobinga i seksualnog uznemiravanja.

„Tu ćemo se pobrinuti maksimalno da zaštitimo prije svega žene, ali u mogućim situacijama svakako i muškarce, tim prije ako za to postoje i konkretni dokazi“, istakao je Osmanović. Naročito borba protiv mobinga će biti u fokusu rada ove komisije.

„Zadatak ne samo naše komisije već i skupštinske Komisije za zaštitu ljudskih prava, će biti upravo navedeno, a sobzirom da u djelovanju imamo nesebičnu podršku i međunarodnih organizacija, te brčanske Policije, vjerujem da će i u ovom segmentu biti načinjeni iskoraci“,  zaključio je predsjednik Komisije za ravnopravnost polova i zastupnik SDA u Skupštini Distrikta Senad Osmanović

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!