RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U toku noći izbio požar u pijaci u Kolobari

U brčanskoj pijaci u naselju Kolobara sinoć je izbio požar. Prema dobivenim informacijama, oštećena su tri objekta na samom ulazu u pijacu.

Profesionalna vatrogasna jedinica Brčko dojavu o požaru na brčanskoj pijaci u Kolobari od Operativno-komunikacijskog centra Javne bezbjednosti Brčko distrikta zaprimila je u 22 sata i 30 minuta, kazao je vođa sinoćnje smjene Srđan Antić, dodavši da je u akciji učestvovalo sedam vatrogasaca.

“Odmah po prijemu obavještenja pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice uputili su se na mjesto požara. Dolaskom na lice mjesta, zatekli smo požar u razbuktaloj fazi koji je zahvatio dva štanda i koji je prijetio da se proširi na okolne objekte. Požar smo lokalizovali brzo, ali je zbog velike količine gorive materije samo gašenje požara potrajalo malo duže i završeno je oko 23:40”, rekao je Antić.

Dragan Jelisić, direktor zaštitarske kuće koja nadzire objekte na pijaci kaže da za sada ima informaciju da je jedan štand izgorio, a da su dva oštećena od toplote i vode koja je isticala zbog oštećenja instalacija.

“Sreća je da nije gorio tekstil nego metal, tako da se to nije širilo. Naravno da štete ima. Da je tekstil gorio, ne znam kako bi se sve završilo”, istakao je Jelisić.

Jedan od prodavaca na brčanskoj pijaci istaknuo je kako niko od vlasnika štandova, uključujući i one koje je direktno pogodio požar, još uvijek nema tačne informacije o razmjerama načinjene štete.

“Tu se prodaje metalna roba, suđe i tekstil. Sreća da se vatra nije proširila dalje u dubinu”, komentirao je radnik na pijaci.

Kada je u pitanju zvanična procjena materijalne štete, te uzrok nastanka požara, konretne informacije bit će poznate nakon uviđaja Inspektorata, pojasnio je Srđan Antić, vođa smjene Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Od početka godine brčanski vatrogasci gasili 275 požara

Gorana Antić

Порастом температура повећао се и број пожара у дистрикту

Дејана Крстић

Brčanski vatrogasci upozoravaju na povećanu opasnost od nastanka požara tijekom sezone grijanja

Sandra Živković