Brčko

Привредна комора активна у сузбијању посљедица вируса корона по привреду Дистрикта

Привредна комора Брчко дистрикта је веома активна у комуникацији са својим чланицама али и са представницама Владе дистрикта и других институција, а све у циљу превазилажења актуелне ситуације са вирусом корона и унапређењу услова за пословање у Дистрикту. Предсједник Привредне коморе, Драган Ђукић рекао је да је пандемија вируса корона оставила значајне посљедице на привреду али да су одређени сектори нарочито погођени.

“Тешко је у овом тренутку издвојити неки од сектора посебно, јер смо изредовне комуникације са нашим чланицама спознали да нема сектора који није погођен кризом, али евидентно је да су туризам и повезане дјелатности, али и фирме које се баве транспортом погођени у највећој мјери. Свјесни смо да криза никога не заобилази, само што су неки погођени мање а неки више”, рекао је Ђукић.

Из Привредне коморе поздрављају сваку мјеру Владе која може ублажити посљедице изазване пандемијом али и траже да се код креирања нових мјера помоћи укључи пословна заједница која може дати најбоље податке о стању у привреди. Ђукић је најавио да се у наредном периоду могу очекивати нови пакети помоћи привредницима.

“У претходних мјесец дана имали смо значајне састанке са представницима ресорног одјељења у Влади дистрикта као и са градоначелником. Између осталог речено нам је да је у току припрема новог пакета помоћи привреди у Дистрикту. Такође врло интензивно радимо и на другим активностима које могу имати позитивног ефекта на пословање наших привредних субјеката”, истакао је Драган Ђукић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button