Brčko

Saopštenje Policije Brčko distrikta

Izvršavajući svoje poslove propisane zakonom Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u skorije vrijeme bilježi određene događaje na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u kojima određene neodgovorne javne izjave pripadnika institucija i organa Distrikta, pored potencijalnih inkriminirajućih elemenata, nose snažan potencijal negativnog uticaja na stanje bezbjednosti i osjećaj bezbjednosti građana. Pored navedenog, kumulativno, ovakva ponašanja mogu izazvati ili dovesti do razvijanja događaja sa teškim posljedicama po život i imovinu.

Sveprisutan populistički trend, nekontrolisanog govora mržnje, neodgovornog izricanja prijetnji i svjesnog izazivanja straha, neizostavno definiše faktore ugrožavanja bezbjednosti koji utiču i mogu da utiču na normalan život i funkcionisanje ove društvene zajednice. Pri tome, nemjerljiv je značaj odgovornosti lica koji vrše javne funkcije, za primjerno i prikladno ponašanje, te etičko i savjesno obavljanje dužnosti, isključivo za dobrobit Distrikta i Bosne i Hercegovine, odnosno ljudi koji žive na ovim područjima.

Upravo zbog toga, a skladu sa nadležnostima Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u odnosu na sve ove događaje i njihove aktere, biće bezrezervno preduzete sve potrebne mjere i radnje za sprečavanje i suzbijanje svih oblika narušavanja bezbjednosti i obezbjeđenja mirne i bezbjedne sredine za sve građane ove društvene zajednice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button