RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Привредна комора Брчко: Организован тренинг из области писања пројектних предлога

Привредна комора Брчко дистрикта у склопу пројекта „Help desk for business entities“ организовала је данас тренинg са циљем писања пројектних приједлога.

Предузећа са подручја Брчко дистрикта у јако малом обиму учествују у кориштењу фондова мађународних организација. Како би се побољшала знања и вјештине микро, малих и средњих предузећа са подручја дистрикта за учешћем у јавним позивима међународних организација и на тај начин добила финансијску подршку у јачању њихових послова, циљ је организовати серију тренинга за привредне субјекте, истичу из брчанске Привредне коморе.

Предсједник Коморе Драган Ђукић рекао је да су брчански привредници и друга заинтересована лица имала прилику да се упознају са основама пројектног менаџмента, фазама програмирања, формулације, имплементације, мониторинга и евалуације.

„Овај пројект подржава мала, микро и средња предузећа у БиХ да наставе са пословањем и очувањем радних мјеста. Посебно ће подржати предузетнице, младе и друге рањиве групе у оснивању властитих послова и стварању отпорнијег пословног окружења“, истакао је Ђукић.

Он је рекао да ће предавачи упознати привреднике са писањем пројеката и најчешћим грешкама које се праве приликом писања истих.

“Нагласио бих да је ово једна од активности колико је Привредна комора посвећена да за своје чланице обезбиједи што је могуће више квалитетних догађаја који ће бити од значаја у даљем раду”, рекао је Ђукић.

Пројект је финансиран, каже Ђукић, од стране Европске уније и Владе СР Њемачке у оквиру пројекта „EU4Business Recovery“.

Због епидемиолошке ситауције, данашњи тренинг одржан је он лајн, а сљедећа радионица на ове теме предвиђена је да се заврше до средине фебруара ове године.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Članstvo u Privrednoj komori će uskoro biti obavezno

Mirsad Arnautović

Privredna komora Brčko realizuje prvi međunarodni projekat

Sanita Jerković Ibrahimović

Привредници из Турске заинтересовани за пословну сарадњу са колегама из Брчког

Дражен Ристић