RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Privredna komora Brčko: U ovoj godini započinju projekti edukacije privrednika

Privredna komora Brčko distrikta već nekoliko mjeseci realizuje projekat odobren od strane Njemačke razvojne agencije GIZ pod nazivom Help Desk kojim se želi pomoći privrednicima da prevaziđu posljedice izazvane pandemijom korona virusa.

Privredna komora Brčko distrikta je prije nekoliko mjeseci aplicirala kod Njemačke razvojne agencije GIZ za projekat Help Desk for Entitis koji je u međuvremenu odobren i to je prvi ino projekat kojeg je ova asocijacija dobila i čija je realizacija trenutno u toku uz finansijska sredstva EU i Njemačke.

“Do sada smo u okviru ovog projekta organizovali jednu prezentaciju privrednicima, zatim smo imali i  konferenciju na kojoj je program prezentovan i predstavnicima institucija kojoj prilikom je potpisan i  Memorandum o saradnji između Privredne komore i Vlade i Skupštine Brčko distrikta a što smatramo izuzetno  korisnim za članice ove privredne asocijacije”, istakao je Dragan Đukić, predsjednik Privredne komore u Brčkom.

U postupku izrade je i nova internet stranica Privredne komore u sklopu koje će bit i aplikacija Help Desk gdje će privrednicima biti dostupne sve informacije od značaja za poslovanje.

„Trenutno smo u realizaciji i treninga za privredne subjekte iz oblasti pisanja projektnih prijedloga a u narednom periodu ćemo organizovati i dodatne obuke iz oblasti digitalizacije u poslovanju i korištenju podsticaja u Brčko distriktu u kojima će predavači biti relevantni stručnjaci iz ove oblasti“ dodao je još Dragan Đukić predsjednik Privredne komore u Brčkom.

Do kraja godine Privredna komora će organizovati još dvije konferencije na kojoj će biti prezentovan sam projekat „Help Desk” odnosno ostvareni efekti u okviru ovog projekta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Изабрано ново руководство Привредне коморе Брчко дистрикта

Vladimir Matijević

Привредна комора Брчко: Организован тренинг из области писања пројектних предлога

Vladimir Matijević

Brčko: U organizaciji Privredne komore održava se online predavanje na temu “Zelena ekonomija”

Mirsad Zahirović