RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Привредници куповином слика помогли изградњу Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици

Привредници Брчко дистрикта су данас, заједно са министром управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејлом Решић и градоначелником Брчко дистрикта, посјетили канцеларију Владе Републике Српске у Брчком, гдје је постављена божићна хуманитарна аукција слика, како би купили дјела познатих сликара из Републике Српске, Србије и Брчког.

Прикупљена средства са аукције биће донирана за изградњу Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици за боравак 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју.

„Нама је част да се одазовемо на иницијативе грађана Брчко дистрикта, а посебно нам је драго што је ова хуманитарна аукција одржава у склопу обиљежавања Дана Републике Српске и мислим да је и то важна порука“, рекла је Решић.

Задовољан резултатима аукције је градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић.

„Желим да изразим задовољство због тога што је ова аукицја организована и драго ми је да су се Брчаци укључили у ову хуманитарну акцију и сигуран сам да ће бити прикупљен задовољавајући износ новца“, рекао је Милић.

Организатор аукције је Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” из Брчког у сарадњи са Одбором за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Предсједник Просвјете Драган Томић је рекао да му је веома драго што је данас купљено чак пет слика у једном дану.

„Драго ми је што су наши суграђани препознали важност ове акције“, рекао је Томић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Успјешно завршена хуманитарна акција прикупљања новчане помоћи за изградњу Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“  у Косовској Митровици

Дејана Крстић