RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Svečanom akademijom obilježena deveta godišnjica rada Evropskog univerziteta Brčko

svečana akademija

Povodom devetogodišnjice uspješnog rada Evropskog univerziteta Brčko Distrikta danas je održana Svečana akademija na kojoj je upriličena promocija doktora znanosti, dodjela zlatnih plaketa i zahvalnica te diploma studentima prvog i drugog ciklusa.

Svečanoj akademiji nazočili su brojni profesori iz BiH i susjedstva, dogradonačelnik Distrikta Anto Domić te predstavnici društvenog života Distrikta.

Rektor Evropskog univerziteta Brčko distrikta Nedjeljko Stanković istaknuo je kako je danas podijeljeno oko 100 diploma, promovirano je devet magistara i dvoje doktora znanosti.

„Ovo je veliki uspjeh. Držimo se toga da obrazujemo što bolji kadar, da s našeg univerziteta izađu što kvalitetniji studenti jer su ovi mladi ljudi naši najbolji ambasadori i predstavljaju nas u BiH i u svijetu.“ – rekao je Stanković.

Dogradonačenik Distrikta Anto Domić, naglasio je kako je Evropski univerzitet uspio nadići mnoga iskušenja i probleme s kojima se susretao. Rekao je kako je Univerzitet zadržao svoju pozornost kroz kreativan odabir fakulteta i zanimanja koja proizvode što je Brčko zadržalo na karti sveučilišnih gradova.

„U budućnosti očekujem daljni razvitak sveučilišta, da će biti još prepoznatljiviji te njegov rast na domaćim, ali i svjetskim ljestvicama izvrsnosti.“ – dodao je Domić.

Evropski univerzitet Brčko distrikta sastoji se od šest fakulteta: pravni, ekonomski, političke nauke, tehnički, pedagoški i zdravstveni fakultet i oko 33 smjera. U devet godina postojanja na osnovnim studijima je diplomiralo preko 1.500 studenata te je svoje zvanje steklo 42 doktora znanosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Evropski univerzitet primio preko 300 novih brucoša

Mirsad Arnautović

Evropski univerzitet potpisao ugovor o saradnji sa univerzitetom iz Indije

Radio Brčko

Na Evropskom univerzitetu uspješno održan IX. Međunarodni znanstveni skup

Sandra Živković