RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promovirana knjige poezije “Stara djeca” Žarka Milenića

Nova knjiga poezije „Stara djeca“, našeg sugrađanina Žarka Milenića, održana je sinoć u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ Brčko.

Predstavljač Ernad Osmić, profesor bosanskog jezika i književnosti, i sam pisac i pjesnik, iznio je visok sud o ovoj trećoj knjizi Milenićeve poezije, naglasivši da po njemu, ako zbirka ima jednu ili dvije vrijedne pjesme koje nadžive i knjigu i autora, onda je svakako riječ o dobroj poeziji. Osmić je posebno akcentirao naslovne pjesme Milenićeve zirke „Stara djeca“ i pjesmu „San o ocu“.

Žarko Milenić (Brčko, 1961.) je objavio niz romana, zbirki priča, eseja i književnih kritika.

Piše i drame, dramatizacije, te kazališnu kritiku. Knjige su mu prevođene na makedonski, ukrajinski, bugarski, i armenski jezik. Bavi se prevodilaštvom.

Član je Društva hrvatskih književnika i DHK Herceg Bosne. Urednik je Kalendara i izdanja HKD “Napredak“, podružnica Brčko.

Izdavač knjige je HKD „Napredak“, podružnica za Brčko Distrikt BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.