Brčko

Prošle godine izdano gotovo 13.000 dnevnih parkirnih karata

Zaključno s 31. prosincem, Javno poduzeće „Putevi Brčko“ predstavilo je izvješće prema kojemu su prikazani svi projekti koje je poduzeće realiziralo protekle godine. Zamjenik direktora poduzeća Mato Itrić izjavio je kako je zadovoljan radom poduzeća i kako je broj izdanih dnevnih karata povećan u prošloj godini.

Naime, izdano je 12.759 dnevnih parking karata vozačima koji nisu izvršili uslugu plaćanja parkinga što bi značilo da je protekle svaki dan izdano gotovo 50 karata. Itrić podsjeća:

„dnevna karta izdaje se u slučaju kada osoba koristi uslugu parkiranja, a ne plati tu uslugu“.

Prema riječima zamjenika direktora, 1618 dnevnih karata iz protekle godine nije bilo plaćeno na vrijeme te su vozačima poslane opomene. Od tog je naplaćeno 65%, odnosno 1025, a 35% (593 dnevne karte) nije plaćeno. Za vozače koji ne uplate dnevnu kartu ni nakon poslane opomene, prema ‘Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima’ JP “Putevi Brčko” pokreće postupak prinudne naplate. U protekloj godini pokrenut je 281 postupak prinudne naplate, a u postupku je još 312.

Kada je riječ o održavanju parkinga protekle godine, Itrić je istaknuo kako nije bilo problema te je poduzeće svoj posao odradilo korektno.

Dodao je kako je prošle godine u funkciju pušteno stotinjak parkinga i sedam novih parkomata, a za ovu godinu se najavljuje i dodatno povećanje tih brojeva, što bi trebalo osigurati solidnu pokrivenost grada Brčkog kada su u pitanju parkirni prostori.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button