RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP “Putevi Brčko”: Početak izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice “Stadion” Brčko

Danas 15.06.2022. godine počeli su pripremni radovi na izgradnji kružne raskrsnice „Stadion“ kod bolnice, koja se nalazi na čvorištu ulica Banjalučka (dio magistralnog puta M 14.1), Svete Ristića, Svračeta i Najfe Šehić. Izvođač radova: „Bijeljina put“ d.o.o. Bijeljina.

Vrijednost ugovorenih radova: 417.002,04 KM, a rok za izvođenje radova je 60 dana.

Tokom izvođenja radova putnički saobraćaj će se prema gradu usmijeravati obilaznim pravcem kroz naselje Meraje, preko ulica Berberovića i Hivzije i Himlije Jerkovića i kod BP Karamujić na ulicu Bakije Selimovića i Mujkići III do Dejtonske ulice i dalje na magistralni put M14.1.

Teretna vozila i autobusi će se tokom čitavog perioda izvođenja radova usmjeravati na obilaznicu oko Brčkog.

Vozačima se sugeriše da se tokom perioda izvođenja radova pridržavaju privremene saobraćajne signalizacije.

U toku izgradnje kružne raskrsnice prilaz gradskoj Bolnici iz smjera grada, sa kružne raskrsnice „Bolnica“ je dostupan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prošle godine izdano gotovo 13.000 dnevnih parkirnih karata

Sandra Živković

Брчко: ЈП “Путеви” увећали приходе од наплате паркинга

Vladimir Matijević

Brčko: Sanacija i asfaltiranje puta na dionici Ilićka – Gredice

Suvad Alagić