RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prvomajski uranak i u Brkom

Socijal- demokratska partija, organizacija za Distrikt, jutros je organizovala tradicionalni «Prvomajski uranak», koji je okončan druženjem više stotina brčaka na gradskom izletištu «Ficibajr».

Kao i ranijih i ovog prvog maja kolone automobila su kružeći distriktom od pet sati jutros, stigle na Ficibajr, gdje ih je dočekala muzika, roštilj i tradicionalno nadodni grah. Ovo je još jedna prilika da uz obilježavanje praznika rada, ukažemo na težak socijalni položaj u kojem se nalaze nezaposleni, pa čak i oni koji imaju posao, naročito u pr istaknuto je na skupu.

«Svi odgovorni moraju učiniti maksimum kako bi se socijalna slika radništva poboljšala. Veliki dio odgovornosti za ovakvo stanje snosi i Sindikat distrikta koji je praktično «državni sindikat ili sindikat vlasti» i stoga ćemo podržati inicijativu za formiranje Nezavisnog sindikata Brčko-distrikta» rekao je predsjednik SDP-a Brčko Esad Atić.

Medju okupljenima na Ficibajru bio je državni ministar za odbranu Zekerijah Osmić te podpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Djapo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.