RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Puna podrška generalu Atifu Dudakoviću i drugim uhapšenim pripadnicima 5. Korpusa

Prateći cjelokupnu situaciju oko hapšenja pripadnika 5. Korpusa na čelu sa generalom Atifom Dudakovićem, Koordinacija boračkih udruženja Armije RBiH Brčko distrikta BiH, želi da upozna javnost o sljedećem, da dajemo punu podršku uhapšenim pripadnicima 5. Korpusa na čelu sa generalom Atifom Dudakovićem.

Boračke Organizacije iz Brčko distrikta BiH će se pridružiti mirnim protestima u Tuzli, te na dostojanstven način poslati poruku da čvrsto stoje uz generala Dudakovića i njegove suborce, te će i dalje predano raditi na prikupljanju činjenica vezanih za ratni period u cilju utvrđivanja istine, te afirmaciji časne borbe i na takav način oduprijeti pokušaju izjednačavanja agresora sa patriotskim snagama kojima je Bosna i Hercegovina u srcu.

Izražavaju uvjerenje da će Dudaković dobiti i pravnu bitku, kao što je mnoge tokom rata kada je bio na čelu 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Koordinacija boračkih udruženja Armije RBiH Brčko distrikta BiH se pridružuje svim temeljnim boračkim Savezima i Udruženjima, te će pružit svaku pomoć uhapšenim pripadnicima 5. Korpusa Armije i drugim pripadnicima Armije u borbi za svoja prava jer je činjenica da je na našu zemlju izvršena združena agresija i da smo se u tim uslovima samo branili.

KOORDINACIJA BORAČKIH UDRUŽENJA

ARMIJE RBiH BRČKO DISTRIKTA BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.