RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Пут кроз Крепшић од синоћ проходан за сва возила

Магистрални пут Брчко – Лончари је, након изградње привремене обилазнице у Крепшићу на мјесту гдје је водена бујица прије мјецес дана однијела мост, од синоћ у функцији за сва возила.

Свјетлана Чивчић, шефица Одјељења за јавне послове у Влади Брчко дистрикта је истакла да је синоћ у 22 часа завршена изградња мини – заобилазнице код порушеног моста у Крепшићу чиме су се стекли услови за нормално успостављање путничког и теретног саобраћаја.
“То ће нам омогућити да, док сагледавамо начине за изградњу новог моста, без проблема успоставимо одвијање саобраћаја на путном правцу кроз Крепшић”, рекла је Чивчићева.

Анто Домић, градоначелник Дистрикта је, од прошле сриједе, најављивао повезивање магистралног пута Брчко – Лончари када је речено да је, у надлежности Дирекције за путеве Републике Српске (РС) фирма „Бијељина пут“, започела изградњу алтернативног прелаза који ће послужити као привремено рјешење за поновно успостављање несметаног саобраћаја од Бијељине до Бањалуке.

Подсјећамо, мост у Крепшићу је срушен са првим великим плавним таласом између 15. и 16. маја, а саобраћај је преусмјераван на тридесетак километара обиласка кроз села у јужном дијелу Дистрикта.

Тешка возила су саобраћала заобилазним путем Брчко – Дубраве – Церик – Лончари, док су се аутомобили кретали путем који води од Грбавице, преко Вукшића и Ланишта, до Лончара.

Одвијање саобраћаја заобилазним путевима је, на самом почетку, поготово за возаче који нису из Брчког и не познају путеве, протицало уз значајне проблеме због необиљежености путних праваца, али и ударних рупа на појединим путним дионицама, а што је, у релативно кратком року, ријешено. Сви ови проблеми, укључујући и много више потребног времена и трошкове за гориво да би се прешла релација од Брчког до Лончара и обрнуто, ријешени су синоћњим завршетком изградње привременог пута код порушеног моста у Крепшићу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.