RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Радио Брчко посјетили основци из Горњег Рахића

Ученици петог разреда Седме основне школе из Горњег Рахића данас су посјетили Радио Брчко, а с обзиром да су кроз наставу учили о масовним и индивидуалним комуникацијама, ово је била прилика да и практично виде како један медиј функционише.

Селмина Бошњаковић, наставник разредне наставе каже да је циљ ове посјете да дјеца више сазнају и боље схвате значај комуникација.

„Ово нам пуно значи јер другачије је када они и сами виде оно о чему су учили, јер тада пуно боље разумију“, истакла је наставница Бошњаковић.

О томе колико дјеца данас знају о информационим технологијама Бошњаковић каже да највише знају о мобилним телефонима и интернету, док им је радио мање познат, али углавном знају како и шта се ради, те чему служи радио.

Ученике је кроз просторије Радио Брчког провела Санита Јерковић Ибрахимовић, шеф сектора за информисање која им је овом приликом говорила о значају радија који у нашем граду егзистира већ 63 године, начину доласка до информације, њене обраде па све до њеног пуштања у етер.

„Ово је Радио-новинска и издавачка установа, што значи да ћемо у наредном периоду поред радија имати и новине које ће бити везане за наш град“, истакла је Јерковић Ибрахимовић.

Малишани су данас показали велико интересовање и били су пуни питања, посебно када су ушли у студио, ставили слушалице, а тонац укључио снимање. Ученици су имали прилике на лицу мјеста да се увјере како звуче њихови гласићи.

Ученици су из Радија отишли задовољни, са новим знањима о томе како се и одакле емитује програм Радија Брчко. Неки од њих су изразили жељу да једног дана и сами буду новинари.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!