RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Radovi na projektu izgradnje ‘Doma za zaštitu i spašavanje’ u punom jeku

dom za zastitu i spasavanje

Radovi na projektu izgradnje Doma za zaštitu i spašavanje u Bukviku, koji je pokrenut prije gotovo dvije godine, u punom su jeku.

Objekt veličine 500 kv. metara izgrađen je na tri etaže, a u njemu će biti smještene garaže za vozila, skladišni prostori za opremu te prostorije za edukacije i odmor.

Predsjednik Kluba terenaca “4×4” Miroslav Lukić, na čiju je inicijativu nastala ideja izgradnje doma, ističe da će dom služiti i za aktivnosti srodnih udruženja, poput Crvenog križa, GSS-a i planinarskih društava koji djeluju u kriznim situacijama.

Dom za zaštitu i spašavanje izgrađen je u Bukviku na visoravni te se nalazi na pogodnoj lokaciji, ističe Lukić, iz razloga olakšane kontrole i efikasnosti te mogućnosti brze intervencije službi za spašavanje u slučaju potrebe.

“Prisjetivši se poplava u Distirktu, došli smo na ideju da naselje Bukvik bude lokacija gdje će se graditi dom jer je to mjesto odakle možemo efikasno djelovati na području cijelog Distrikta”, kazao je Lukić.

Dom “4×4” finaciran je sredstvima članova brčanskog Kluba terenaca “4×4”, te simboličnim sredstvima iz proračuna Distirkta, no još uvijek nije završen zbog nedostatka financija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Све чешћа крађа шуме у Буквику

Vladimir Matijević

Bukvik: Završeno uređenje prostora ispred mjesne zajednice i kapele

Radio Brčko

Брчко: Данима сјећања на страдање Буквичана послата јака порука

Vladimir Matijević