RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Razina vode u Vučilovcu i Krepšiću raste po 3 centimetra na sat

Akcija spašavanja stanovništa i stoke s poplavljenih područja Vučilovca, Krepšića i dijelom Gorica još je u tijeku. Po riječima šefa Odjela za Javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta, Uroša Vojnovića, i dalje se bilježi lagani rast vode na poplavljenom području. Kako je kazao od dva do 3 centimetra po satu u Krepšiću. Voda se izliva prema mjesnoj zajednici Krepšić 2 i Lončarima, ali je sve pod kontrolom.

Pripadnici Civilne zaštite i ostali koji sudjeluju u spašavanju ugroženog područja u stalnom su kontaktu sa stanovništvom koje ne želi izaći iz svojih potopljenih domova. I dalje pokušavaju uvjeriti one koji su ostali u Vučilovcu da siđu sa savskog nasipa kako bi bili smješteni na sigurno, međutim nema značajnog rezultata pošto oni koji su odlučili da ostanu ne mijenjaju mišljenje i stav, kaže Vojnović.

U pomoć ugroženom području Brčko distrikta danas je stigao i jedan kontigent ljudstva iz Turske koji će biti upućeni na sanaciju terena tamo gdje su ranije bile poplave.

Vojinović je još kazao kako bi, ako ne bude još nekih izvanrednih situacija, stabilizacija stanja mogla usljediti u utorak u popodnevnim satima. Od Policije Brčko distrikta će zatražiti zabranu ulaska civilnih čamaca na prostor Vučilovca i pojačati mjere sigurnosti kako bi se spriječile mogućnosti kriminala po napuštenim imanjima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.