RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Ostao bez ičega u samo par minuta: ‘Voda je uletjela u kuću i punila se tako brzo’

Novinar Hrvatskog radija Vukovar Stjepan Bogutovac, jedna je posljednjih u subotu evakuiranih osoba iz mjesta Gunja. Spašen je iza ponoći.

Kolega novinar Stjepan Bogutovac, jedan je od brojnih mještana Gunje koji od jučer nema svog doma. Predano izvještavajući sa svih ugroženih područja županjske Posavine, u samo par minuta ostao je bez svoje obiteljske kuće, ispričao je.

“Slučajno sam radio za računalom i vidio kako voda ulazu u kuću. Došao sam do vrata, voda je tada uletjela i punila se takvom brzinom da nisam mogao vjerovati. Plivao sam između svojih fotelja, između namještaja da pokušam nešto spasiti, međutim, sreća pa sam uspio spasiti sebe, uspjeli su me spasiti ljudi i hvala im na tome.”
Jedva spasio živu glavu

Kolega Bogutovac je u ovoj tragediji jedva spasio svoj život te se uspio popeti na kat kuće.

Iako je poput svojih brojnih sumještana ostao bez svega, kolega Bogutovac već je u subotu ponovno obišao sva ugrožena mjesta, te sportske dvorane u kojima se nalazi evakuirano stanovništvo.

Ovim prilogom apeliramo na stanovništvo Cvelferijskih sela kojima je naložena evakuacija, da se poslušaju upute, evakuiraju se na vrijeme, jer najvažnije je sačuvati svoj i tuđi život.

Izvor:net.hr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.