RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Reaktiviran rad kulturnih institucija u Brčkom

Od ponedjeljka, 4. maja u Brčkom je sukladno mjerama Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko Distrikta, reaktiviran rad kulturnih institucija Gradske biblioteke – knjižnice, Umjetničke galerije i Gradskog muzeja.

Djelatnica Gradske biblioteke-knjižnice Lejla Hogić, kazala je da biblioteka radi svakim radnim danom, korisnici knjiga su u obavezi pridržanja mjera zaštite od korona virusa, dezinfekcija ustanove vrši se redovno, a knjige koje su bile na korištenju ostaju u karanteni 72 sata.

Kustos Umjetničke galerije Brčko distrikta Sonja Đurović kazala je da je zbog pandemije prekinuta izložba djela Mevludina Ekmećića, koja je od proteklog ponedjeljka ponovo otvorena za ljubitelje likovne umjetnosti, a zbog pandemije pomjereno je i još par redovnih godišnjih planiranih izložbi u Galeriji.

U Umjetničkoj galeriji dozvoljen je boravak najviše šest osoba u jednom tretnutku.

Vanja Žigić, kustos Gradskog muzeja Brčko navela je da se još od novembra prošle godine aktivno radi na izložbi jedne prirodnjačke postavke. Izložba treba, uz mjere zaštite od pandemije, da bude otvorena u narednom periodu.

Radno vrijeme Gradskog muzeja, uz obavezne mjere prevencije od pandemije, i posjete koje se odvijaju se pojedinačno, je od 7.30 do 15.30 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.