RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKoronavirus

Brčko: Vlada usvojila Prijedlog odluke o oslobađanju plaćanja javnih predškolskih ustanova

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 100. vanrednoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o oslobađanju plaćanja usluga smještaja i boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Brčko distrikta BiH.

Ovom odlukom odobrava se oslobađanje plaćanja mjesečne cijene usluge smještaja i boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Brčko distrikta BiH korisnicima tih usluga, utvrđene Odlukom o načinu finansiranja boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Brčko distrikta BiH.

Oslobađanje iz ove odluke se odnosi na period trajanja prekida odgojno-obrazovnog rada u predškolskim ustanovama od 16. 3. 2020. godine.

Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici usvojila je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava za 2020. godinu – I. dio.

Ovim programom planira se utrošak odobrenih sredstava iz Budžeta Brčko distrikta BiH za 2020. godinu u iznosu od 5.500.000,00 KM koja su izdvojena za subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima. Sredstva će se koristiti za sanaciju šteta u privrednim subjektima Brčko distrikta BiH, nastalih ograničenjem rada zbog pandemije izazvane korona virusom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.