Brčko

Regionalni 38. Susreti pozorišta BiH u Brčkom počinju 18. novembra

Na današnjoj konferenciji za medije potvrđeno je da ovogodišnji regionalni 38. Susreti pozorišta Bosne i Hercegovine u Brčkom u takmičarskom dijelu počinju 18. novembra u Domu kulture predstavom „Usidrene“,  Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Gradonačelnik Esed Kadrić, predsjednik Organizacijskog odbora je kazao da je Festival pozorišta u Brčko distriktu definitivno najvažnija kulturna manifestacija, poseben kulturni događaj koji je postao jedan od simbola našeg grada.

„Svjesni općeg stanja u vezi s pandemijom, ipak smo donijeli odluku da se Susreti održe, jer život mora ići dalje i neki događaji iz kulture se ne mogu odgađati“, kazao je Kadrić.

Direktor Festivala pozorišta/ kazališta u Brčkom Jakov Amidžić kazao je da i ove godine u takmičarskom dijelu igra osam predstava, četiri iz BiH, i po dvije predstave iz Srbije i Hrvatske.

Amidžić je najavio po kvaliteti najjači Festival do sada.

Epidemiološke mjere u Domu kulture biti će rigorozno poštivane.

Inače, ovo su 20. Susreti pozorišta u Brčkom nakon rata, a osim takmičarskog biće organiziran i bogat prateći program uoči igranja predstava koje počinju u 19.30 sati u Domu kulture Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button