RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Revidiranje prava korisnika na tuđu njegu i pomoć

Proces revizije rješenja korisnika prava na pomoć i njegu drugog lica, koji se provodi u skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti u Distriktu, privodi se  kraju.

„Pododjeljenje za socijalnu zaštitu je, u saradnji sa Javnom zdravstvenom ustanovom, odnosno porodičnim ljekarima, uložilo veliki napor, te od oko 2.400 korisnika tuđe njege i pomoći, do sada revidiralo oko  2.100 ranijih rješenja“, rekao je šef Odjela za zdravstvo brčanske Vlade, Sabrija Čandić.

Inače, do konca ovog mjeseca, cijeli posao će biti okončan, te korisnicima proslijeđen nalaz i mišljenje Prvostepene stručne ljekarske komisije.

Na iskazani nalaz i mišljenje, korisnici imaju pravo uputiti prigovor koji se, najkasnije u roku od deset dana od prijema nalaza i mišljenja, dostavlja, u Centar za socijalni rad.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Isplata jednokratne novčane pomoći penzionerima do kraja oktobra

Mirsad Arnautović

Brčko: Obavijest za korisnike prava na dječiji doplatak

Radio Brčko

Брчко: Ових дана креће исплата октобарског дјечијег додатка

Миљана Ђурђевић