RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Obavijest za korisnike prava na dječiji doplatak

Služba za zaštitu djece Pododjela za socijalnu zaštitu (Centar za socijalni rad) Odjela za zdravstvo i druge usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine vrši reviziju prava na dječji doplatak za korisnike, te ih obavještava da su dužan, u razdoblju od 01. – 30. rujna 2021. isporučiti

– potvrde o upisu / svjedodžbe o redovnom školovanju

– Rješenje o priznavanju prava na dječji doplatak (na uvid).

Gore navedene dokumente potrebno je dostaviti za:

– djeca koja su navršila sedam (7) godina

– djeca srednjoškolske dobi, i

– djeca koja su prvi put upisala prvu godinu na više škole, akademije ili fakultete.

Potvrde o upisu / redovnom obrazovanju za studente potrebno je dostaviti u razdoblju od 1. do 31. listopada 2021. godine.

Potvrde se dostavljaju radnim danima od 08.00 do 13.00 sati, u uredu broj 7 (Pododjel za socijalnu zaštitu – Centar za socijalni rad).

Sve moguće prijave nepravilnosti, prijedloge, kritike i pohvale korisnici i građani mogu poslati na e-mail adresu: zdravstvo@bdcentral.net.

Korisnici koji primijete pogreške u plaćanju ili je došlo do promjene osnove za ostvarivanje prava i koja utječe na prestanak prava, dužni su prijaviti grešku ili je promijeniti što je prije moguće.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Obavještenje za kupce električne energije

Radio Brčko

ЈП “Комунално”: Обавјештење за купце електричне енергије

Radio Brčko

Брчко: Обавјештење за купце електричне енергије – Крепшић, Горице, Плазуље

Radio Brčko