RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

“Ruke pune buke” na Susretima mladih u Brčkom

3. Susreti mladih Brčkog ove godine nam dolaze u jesen, ali ne slučajno!

Na ovogodišnjim Susretima mladi će se baviti umjetnošću, kulturom i zaštitom životne sredine.

Zato je Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH pripremilo slikarsku radionicu za mlade pod nazivom „Ruke pune buke“ koja će se održati u subotu 25.11.2023. god. u planinarskom domu Platani (Gredice ll) s početkom od 12h.

Iz Vijeća/Savjeta mladih Brčkog kažu da su se odlučili da ove godine Susreti mladih izgledaju malo drugačije u odnosu na ranije baš iz razloga što teme kojima se bave ovi Susreti su mladima veoma potrebni.

„Istina je da smo se za perimetar odmakli od politika prema mladima, ali to smo mogli sebi da dozvolimo sada kada je usvojena Strategija za mlade i pri kraju je izrada Akcionog plana za implementaciju Strategije za mlade. Osluškujući glas i želje mladih shvatili smo da su veoma gladni za kulturnim sadržajem, ali što je još važnije da oni budu uključeni, da oni stvaraju. Zato smo došli na ideju da organizujemo radionicu slikanja kreativnog naziva „Ruke pune buke“ gdje će mladi slikati motive vezane za naš grad a kasnije ćemo im organizovati izložbu slika,” – kaže Vladimir Kanostrevac koordinator Susreta mladih.

Slikarsku radionicu vodiće naša akademska slikarka Almedina Cifrić koja kaže da se veoma raduje ovom događaju jer će sigurno obradovati i mlade.

„Sa zadovoljstvom sam se odazvala rukovodstvu Vijeća/Savjeta mladih da organizujemo ovakvu radionicu, jer zaista smatram da mladima treba što više ovakvih sadržaja. „ – kaže Almedina Cifrić i dodaje postoji mogućnost da će im se pridružiti i slikari iz Brčkog i regije koji će mladima pružiti stručnu podršku.

Mladi će se okupiti u divnom ambijentu koji pruža planinarski dom „Platani“ ali će prije nego što uzmu kist u ruke očistiti okolinu oko planinarskog doma te zasaditi drveće.

„Svijest o zaštiti okoline je neiscrpan posao i zaista nas raduje da imamo mlade kojo o tome vode računa i organizuju ovakve stvari koje smo sa zadovoljstvom podržali,” – kažu  predstavnici PD Platani koji su mladima ustupili prostorije svog planinarskog doma.

Iz Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta poručuju da sa nastrpljenjem iščekuju subotu i pozivaju sve mlade da im se pridruže.

Događaj „Ruke pune buke“ realizuje se u sklopu projekta Susreti mladih Brčko distrikta BiH koji realizuje krovna organizacija mladih Brčko distrikta a finansira Vlada Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.