RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sinoć održano tradicionalno veče tamburice

U organizaciji Gradskog KUD-a Brčko, sinoć je u brčanskom Domu kulture upriličeno tradicionalno trinaesto po redu veče tamburice, na kojem su pored tamburaškog sastava organizatora učestvovali tamburaši „Vremeplova“ iz Gornjeg Rahića, “Oraški tamburaši”, te tamburaški ansambl „Romantičari“ iz susjedne Gunje iz Republike Hrvatske.

„Ljubitelji dobre muzike, vjerujem da su uživali u skladnim notama, odnosno nastupima svih izvođača. Za nas kao organizatore je veoma važno da smo nastavili tradiciju dugu već trinaest godina, kao i to da smo dio svog nastupa posvetili jednom od najeminentnijih naših članova i vječitom zaljubljeniku u tamburicu, profesoru Vladimiru Dadi Đuraku, koji nas je tokom ove godine napustio preselivši zauvijek na bolji svijet“, rekao je prvi čovjek Gradskog KUD-a Brčko, Memedalija Meme Dželilović.

Inače, Gradski KUD je već započeo usaglašavanje repertoara i tehničke probe pred tradicionalni Godišnji koncert, koji je planiran u posljednjoj dekadi narednog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.