RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

RUŽA VJETROVA!

Grad koji je “nešto” mora da ima svoj aerodrom i svoje pivo! Koji nema, to je čaršijica!

Grad u kojem ja živim nema ništa od ovo dvoje, ali ima autobusku stanicu koja je prostrana i velika kao nigdje na svijetu. Jednostavno, ona nema nijedan zid niti bilo kakvo ograničenje tako da se prostire do Bijeljine ili do Tuzle, na drugu i treću stranu do Modriče ili Banja Luke.

Merhaba čaršijo na sve četri strane!

Takav transparentni objekat ima i svoje prednosti pa tako, na primjer, možete osušiti mokru kosu dok čekate autobus jer, u žurbi da ne zakasnite, niste stigli. Takodje, ko ima problem s peruti, na toj promaji lako se može osloboditi te neprijatnosti.

Tu je ruža vjetrova kao u vazdušnoj banji. Irma, Ketrin, Marija, Ofelija, sve su tu zajedno, bogatstvo iz svijeta, a kod nas duvaju, zamisli!

Kad neki čovjek koji puno laže, recimo, nađe se na tom otvorenom mjestu, divno se osjeća. Njegove rječi nosi vihor sve do neba još kad pas zalaje, a ima ih tu kao u kafileriji, sve dođe u starinsku poslovicu “pas laje, a vjetar nosi’!

Imamo u višku i pasa i vjetrova.

Jedini zidani objekat na toj stanici je kućerak zvani biletarnica. Najčešće u njoj nema nikoga. Kad priđemo prorezu na staklu kućerka, čuje se neko, iz daljine doziva. U bašti kafea u hladu jasmina, s ibrikom piva u ruci, sjedi muškarac i mlati nešto rukama kao vjetrenjača, što bi trebalo da znači, kud sad da me tražite?

Lijeno dogega i proturi autobusku kartu uz obaveznu napomenu “brzo će”!

Možda će autobus brzo, ali mi usporeno idemo kao otapanje lednika!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!