RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sa radom počinje Informativni servis za zaštitu potrošača

U organizaciji brčanskog Udruženja „Zaštita potrošača“, od ponedjeljka 25. oktobra tekuće godine, počinje sa radom Informativni servis za zaštitu potrošačkih prava.

„Pronašli smo rješenje za sve ugrožene, odnosno oštećene potrošače. Dovoljno je da nam građani donesu račun na kojem se nalazi sporni artikl, te kod nas popune jedan obrazac. Mi ćemo o svim problemima voditi dokumentaciju i protokol, pokušati ih riješiti, a sve što ne budemo uspjeli riješiti dajemo dalje nadležnoj Inspekciji“, kazao je Strojan Novaković volonter udruženja.

Kancelarija ovog servisa, koja se nalazi u Mjesnoj zajednici „Centar 2“, radiće ponedjeljkom i četvrtkom od 9 do 12 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.