Brčko

Sanira se osam klizišta u Brčko distriktu

Osnovni cilj ovih aktivnosti je dizanje na viši nivo sigurnosti građana i domaćinstava. U Brčko distriktu trenutno je registrovano 70 klizišta.

Uprkos pandemiji izazvanoj korona virusom u Brčko distriktu započela je sanacija osam klizišta od kojih se šest nalazi u južnom dijelu Distrikta, a po jedno klizište sanira se u Donjem Breziku i Klancu.

Muhamed Gibić, šef Odsjeka civilne zaštite, Vladin Odjel za javnu sigurnost, naveo je da je za sanaciju osam klizišta koja je u toku obezbijeđeno je 500 hiljada KM operativnih sredstava iz budžeta Brčko distrikta. Šest klizišta sanira se na potezu Podmajevičkog platoa, a po jedno klizište u Donjem Breziku i Klancu. Radovi bi trebali biti okončani za dva mjeseca.

U pripremi je tenderska dokumentacija za sanaciju još sedam klizišta u Brčko distriktu za šta je predviđeno 600.000 KM. i ova klizišta se nalaze u predjelu Podmajevice.

Odjelu za javnu sigurnost prijavljeno je još osam lokacija u Brčko distriktu gdje je stanovništvo ugroženo klizištima. Odsjek civilne zaštite radiće projektnu dokumentaciju i za ova klizišta u slučaju potrebe za hitnom intervencijom na tim lokacijama.

Osnovni cilj ovih aktivnosti je dizanje na viši nivo sigurnosti građana i domaćinstava. U Brčko distriktu trenutno je registrovano 70 klizišta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close