Brčko

Brčko: Od ponedjeljka redoviti ginekološki pregledi u Domu zdravlja

Neophodno zakazaivanje termina

Od ponedeljka, 8. lipnja, u brčanskom Domu zdravlja počinju redoviti ginekološki pregledi, uz ograničen broj pacijenata sukladno mjerama Kriznog stožera. Prema riječima rukovoditelja Doma zdravlja Borislav Đulabića uzimat će se i brisevi za PAPA testove.

Kada su u pitanju ostali specijalistički pregledi Đulabić ističe da svi pacijenti trebaju kontaktirati službe i zakazati  termine za preglede. On je, također, naglasio da su mnoge službe zbog epidemije dislocirane, te da određene punktove još ne smiju ukinuti. Ovom prigodom zamolio je građane za strpljenje, kako se ne bi stvarale gužve.

Borislav Đulabić

„Svakodnevno povećavamo broj usluga, tako da smo u prethodnom mjesecu dostigli preko 60 posto usluga koje pružamo tijekom godine. Specijalističke usluge su bile najviše reducirane, ali će se značajno vratiti u normalu i to na način da pacijenti kontaktiraju svoje doktore ili službe, kako bi dobili termine“, ističe Đulabić, podsjećajući da je reorganizacija rada zbog epidemije nalagala izmiještanje određenih službi.

Na pitanje što je s onim pacijentima koji su prije koronavirusa imali zakazane termine, Đulabić kaže da se i oni moraju javiti i zakazati novi termin.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close