RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Saniranje nasipa u Kopanicama se i danas intenzivno nastavlja

Na probijenom nasipu u Kopanicama se trenutno očekuje dolijetanje helikoptera koji će na poprečni nasip i druga mjesta na kojima to bude trebalo bacati čelične ježeve i velike vreće sa pijeskom kako bi se mogao zaustaviti ulaz vode sa bočne strane.

Ovo nam je, telefonom sa terena u Kopanicama, javio Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta koji je rekao da je jutros jedan helikopter bacio samo četiri ježa i morao je, iz tehničkog razloga, prestati da djeluje.

Zato se, sada očekuje, drugi helikopter koji će nastaviti sa bacanjem ježeva, a nakon toga će uslijediti postavljanje stabala i vreća sa pijeskom kako bi se pristupilo alternativnom prilazu na tzv. ljetnom nasipu gdje se postavlja brana koja će spriječiti protok vode iz rijeke Save.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.