RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

“Suze, Krv i Bosanske Rijeke Teku Istim Venama” – Beč prikupio 500 tona pomoći za BiH

Akcija se produžava do daljnjeg a građani Beča i Austrije svoje donacije mogu i dalje donirati na adresu Samariterbund, Pillergasse 24, 1150 Wien, svakim danom od 08:00 do 20:00 sati.

Prema informacijama prijatelja uključenih u organizaciju prikupljanja pomoći u Beču, naše Bečlije i ostali Bosanci i Hercegovci koji žive širom Austrije, ali i znatan broj građana porijeklom iz bivših jugoslovenskih republika, kao i Austrijanci, napravili su nevjerovatan podvig – prikupili su oko 500 tona pomoći za žrtve poplava u BiH.

Prvi konvoj šlepera sa prikupljenom pomoći trebao bi krenuti prema Sarajevu, gdje će Udruženje “Pomozi.ba” prihvatiti pomoć i organizirati raspodjelu na terenu. Udruženje “Pomozi.ba” nastalo je 2012. godine, ne zbog velikog broja socijalno ugroženih već zbog velikog broja ljudi koji su spremni da pomognu socijalno ugroženim na teritoriji Bosne i Hercegovine, a i šire.

Vrijedni aktivisti koje nismo mogli nagovoriti da objave svoja imena, kazali su da ih je za vikend bilo skoro 200, svih vjera i nacija, koji su radili na sortiranju i pakiranju prikupljene pomoći i da bi bilo nepošteno izdvojiti bilo koga.

Posebno su naglasili veliku pomoć koji su pružili naši studenti u Beču, koji su se strašno dobro organizirali preko društvenih mreža te obavještavali sve zainteresirane o lokacijama na kojima mogu isporučiti kupljenu pomoć, kao i o najdeficitarnijim proizvodima trenutno potrebnim žrtvama poplava.

Akcija se produžava do daljnjeg a građani Beča i Austrije svoje donacije mogu i dalje donirati na adresu Samariterbund, Pillergasse 24, 1150 Wien, svakim danom od 08:00 do 20:00 sati, gdje Vas očekuju vrijedni volonteri.

Izvor:frontslobode.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.